Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur het inspiratiemagazine op
Stuur de isolatiewijzer op
Stuur de premiewijzer op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Isolatie­wijzer
Inspiratie­magazine

Wat is een gevelisolatiesysteem of ETICS-systeem?

Wil jij energie besparen zonder comfort te verliezen? Door je woning grondig te isoleren, maak je die een pak energiezuiniger. Dat is goed nieuws voor je budget, het milieu en je wooncomfort. Na je dak, zijn je gevels aan de beurt. Voor het beste resultaat laat je je buitenmuren isoleren langs de buitenkant. Hier bewijst een ETICS- of gevelisolatiesysteem zijn nut. Leer hoe het werkt en ontdek de talrijke voordelen.

Isoleren = energie besparen

De hoge energieprijzen doen ons uitkijken naar manieren om energie te besparen. Welke oplossing ondermijnt je comfort niet, heeft veel impact en werkt op lange termijn? Isoleren! Als je je woning goed isoleert, gaat er minder warmte verloren. Bijgevolg zal je minder energie moeten verbruiken om je woning te verwarmen. Daarom zullen de hoge energieprijzen minder invloed hebben op jou. Vraag je gratis isolatiegids aan en ontdek hoe je aan de slag gaat.

Isolatieplannen? Vergeet je gevels niet.

De kans is groot dat je dak al geïsoleerd is. Prima, maar vergeet zeker niet om ook je gevels te isoleren. Anders gaat er zo’n 20% van de warmte in huis zomaar verloren. Dankzij gevelisolatie blijft de warmte beter binnen tijdens de koude maanden, waardoor je minder moet verwarmen. Op hete zomerdagen blijft het dan weer aangenaam koel in huis. Omdat je jaar in jaar uit bespaart op je energiefactuur, betaalt deze investering zichzelf terug.
Bereken hier hoeveel jij kan besparen en check welke premies jij kan krijgen.

Maar er is meer. Door je gevels te isoleren, sta je meteen een stap dichter bij een gunstiger energielabel. Met een beter energielabel stijgt je woning in waarde. En natuurlijk is isoleren ook goed voor het milieu.

Isoleer je buitenmuren langs de buitenkant

Je gevels isoleren kan op diverse manieren. Het isoleren van je buitenmuren is de meest interessante optie, want op die manier vermijd je koudebruggen, geniet je van de beste energetische prestaties en verlies je geen bewoonbare oppervlakte. Moet je de rooilijn respecteren? Met het Resol-isolatiesysteem van Sto isoleer je slank maar efficiënt. Lees ervaringen van (ver)bouwers die hun gevels lieten isoleren.

Mooi meegenomen: Als je je gevels isoleert langs de buitenkant, kan je ze meteen ook een nieuwe look geven. Je isoleert en vernieuwt je gevels tegelijk! Ontdek diverse afwerkingen en laat je inspireren.

Je buitenmuren isoleren met een ETICS-systeem

Buitenmuren isoleren langs de buitenkant doet men met een buitengevelisolatiesysteem, ook wel ETICS-systeem (External Thermal Insulation Composite System). Men plaatst het tegen de buitenschil van je woning om de energieprestaties ervan te verbeteren. De verschillende componenten worden, laag per laag, rechtstreeks op je gevel aangebracht.

Hoe werkt het? De vakmannen verlijmen de isolatiepanelen tegen de ondergrond. Daarna brengen ze een wapeningsmortel aan, zodat spanningen geabsorbeerd zullen worden. Vervolgens plaatsen ze het wapeningsnet. Dat maakt het pleister beter bestand tegen spanningen veroorzaakt door klimatologische variaties (koud/warm, droog/vochtig, vorst/dooi). Tot slot brengen de vakmannen de afwerkingslaag van je keuze (sierpleister en/of steenstrippen) aan. Et voilà, je gevelsysteem is een feit!

De regelgeving rond bouwproducten schrijft voor om bij voorkeur voor een gesloten gevelisolatiesysteem te kiezen. Vraag je gratis infogids aan en leer meer over de gevelsystemen van Sto.

Goed om te weten: De meest verkochte gevelisolatiesystemen van Sto (StoTherm) hebben een ATG-label. Dit is een technische goedkeuring afgeleverd door BCCA. Een ATG is een gunstige beoordeling van een bouwsysteem of één bepaald bouwproduct van één fabrikant voor een welbepaalde toepassing. Het ATG-label is dan ook een teken van kwaliteit.

Welk gevelisolatiesysteem heb ik nodig?

Natuurlijk kies je voor een kwalitatieve oplossing die lang meegaat. Met de systemen van Sto is energie-efficiëntie gegarandeerd. Of je nu bouwt of renoveert, we hebben voor elke situatie een duurzame oplossing. Ook voor passief- en houtskeletbouw. Je gevel wordt niet enkel vakkundig geïsoleerd, maar krijgt ook een nieuwe look naar keuze.

Welk gevelisolatiesysteem past het best bij jou? Neem vrijblijvend contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Hij zal je de meest geschikte oplossing voorstellen en je project begeleiden van a tot z. 

Een vakkundige plaatsing is cruciaal

Om te kunnen genieten van de beste prestaties en een duurzaam resultaat, moet je gevelsysteem wel correct geplaatst worden. Kies je voor een Sto-gevelsysteem geplaatst door een Sto-gevelexpert, dan kan je rekenen op een vakkundige plaatsing. Bovendien ben je zeker dat je gevelisolatiesysteem optimaal blijft presteren doorheen de jaren.