Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur de inspiratiebrochure op
Stuur de isolatiewijzer op
Stuur de premiewijzer op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Isolatie­wijzer
Inspiratie­brochure

Vijf redenen waarom je gevel isoleren de moeite loont!

Een huis optimaal isoleren, dat gaat verder dan dakisolatie en dubbel glas plaatsen. Wist je dat 25% van de warmte in je huis ontsnapt via de muren? Met gevelisolatie steek je je huis in een nieuw jasje, zorg je voor meer wooncomfort  en een fikse besparing op je energiefactuur. Maar er zijn nog meer voordelen. We zetten de vijf belangrijkste hieronder even op een rij.

1. Je bespaart op je energiefactuur

De beste energie is nog altijd de energie die je niet verbruikt: dat is het motto van Sto. Gevelisolatie zorgt ervoor dat de warmte in de woning beter behouden blijft en je minder energie moet opwekken om je woning te verwarmen: goed voor je factuur én het milieu! In tijden waar de energieprijzen blijven stijgen kun je jaarlijks al snel tot € 800 op je energiefactuur besparen. Bereken snel hoeveel je bespaart met een gevelisolatiesysteem van Sto via deze online tool. En, er is nog meer goed nieuws! Je kan nog steeds premies krijgen voor isolatiewerken aan je woning en nog meer besparen. Vraag snel je gratis premiewijzer aan en ontdek of jij in aanmerking komt.

2. Je verhoogt je wooncomfort

In een goed geïsoleerd huis zonder koude of tocht is het aangenaam wonen. Of het buiten nu bloedheet of ijskoud is, binnen geniet je van een constante temperatuur. Met gevelisolatie kun je het wooncomfort in elk type woning verhogen. Zo biedt Sto oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie, met isolatie volgens de minimumvereisten, isolatie voor lage-energie-, BEN- en passiefwoningen en oplossingen voor houtconstructies. Ook binnen verschillende prijsklassen zijn isolatiesystemen op maat verkrijgbaar.

3. Je geeft je huis een frisse look

Gevelisolatie van Sto biedt je de gelegenheid om je bestaande gevel extra cachet te geven, of om uit te pakken met een mooie nieuwbouwgevel. Een gevelisolatiesysteem van Sto kun je namelijk met oneindig veel afwerkingsmogelijkheden vormgeven. Sierpleister in verschillende kleuren en texturen geven je huis meteen een moderne uitstraling, maar ook wie een klassieke bakstenen look verkiest, vindt wat hij zoekt. Daarnaast zijn er ook nog speciale afwerkingen, zoals sierpleister met ingewerkte kiezeltjes of glasschilfers. Traditioneel, klassiek of modern? De afwerkingsopties zijn eindeloos!

4. Je verhoogt de waarde van je huis

Een gerenoveerde en goed geïsoleerde woning stijgt onmiddellijk in waarde. Indien je je woning verkoopt of verhuurd ben je verplicht om een EPC-attest (Energie Prestatie Certificaat) voor te leggen. Hoe hoger de EPC-waarde van je woning des aantrekkelijker je woning is voor potentiële kopers of huurders. Volgens experts zouden woningen met een slechte ecoscore dalen in waarde. Kiezen voor isolatie is dus een slimme investering, die zichzelf op termijn terugbetaalt.

5. Je draagt bij aan een schonere planeet

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor gevelisolatie. Minder warmteverlies betekent minder verwarmen, wat op zijn beurt weer voor minder CO²-uitstoot zorgt. Met goede isolatie bewijs je het milieu en de toekomstige generaties een grote dienst!

Benieuwd welk gevelisolatiesysteem jij nodig hebt? Neem contact op met een Sto-vakman in je buurt.

Systeemopbouw StoTherm Classic®: optimaal thermisch gevelisolatiesysteem.
Een gerenoveerde en goed geïsoleerde woning stijgt onmiddellijk in waarde.
Thermografie: warmteverliezen van je woning in kaart gebracht.
Een gevelisolatiesysteem van Sto kun je mooi vormgeven met sierpleister.
Afwerking van gevelisolatiesysteem met StoBrick.