Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur het inspiratiemagazine op
Stuur de isolatiewijzer op
Stuur de premiewijzer op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Isolatie­wijzer
Inspiratie­magazine

Gevels isoleren: welk isolatiemateriaal kiezen voor je buitenmuren?

Als je je woning goed wil isoleren, kun je niet langs gevelisolatie. Buitengevelisolatie is dan de slimste keuze, want daarmee vermijd je koudebruggen. Bovendien kun je op die manier ineens voor een nieuwe look gaan. Welke isolatiematerialen voor buitenmuren bestaan er zoal? Ontdek de mogelijkheden en krijg tips voor je keuze.

Je gevels isoleren: goed voor je comfort en je budget

Indrukwekkend: zonder gevelisolatie gaat er zo’n 20% van de warmte in je huis verloren via de muren. Door je gevels te isoleren houd je tijdens de winter de warmte binnen. Dat levert je extra wooncomfort, maar ook een lagere energiefactuur op. Bereken hier hoeveel jij kunt besparen met gevelisolatie. Tot slot helpt gevelisolatie jou om een gunstig energielabel te behalen en verhoogt het de waarde van je woning. Zo rendeert deze investering op diverse vlakken. Interesse? Neem contact op met een gevelexpert en krijg advies op maat.

De meest efficiënte oplossing: buitenmuurisolatie

Je gevels isoleren kan op diverse manieren: je muren langs binnen isoleren, je spouwmuren isoleren of je buitenmuren isoleren. Het isoleren van je buitenmuren is de meest interessante optie, want op die manier vermijd je koudebruggen, geniet je van de beste energetische prestaties en verlies je geen bewoonbare oppervlakte. Bovendien kun je tijdens de werken in je woning blijven wonen. Wat houdt het isoleren van je buitenmuren precies in? Een vakman zal een isolerende laag aanbrengen op je gevels. Die werkt hij af met de afwerking van je keuze, een crepi (sierpleister), steenstrips of een combinatie van beide. Ontdek diverse afwerkingen en laat je inspireren.

Buitenmuurisolatie: welk isolatiemateriaal kiezen?

Buitenmuurisolatie is verkrijgbaar in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo zijn troeven op het vlak van thermische resistentie en dichtheid. Polystyreenschuim (EPS) is een populaire keuze omdat het perfect bestand is tegen vocht. Minerale wol is dan weer een veilige keuze op het vlak van brandbescherming. Tot slot kan een natuurlijk materiaal zoals houtwol interessant zijn vanuit ecologisch oogpunt. Welk gevelisolatiesysteem past het best bij jou? Dat hangt van je situatie af. De ene woning is de andere niet en ook je budget speelt een rol. Daarom vraag je best advies aan een gevelexpert. Hij zal je de meest geschikte oplossing voorstellen en je project begeleiden van a tot z. Neem contact op via dit formulier.

Diverse gevelsystemen onder de loep 

We leggen enkele populaire gevelsystemen onder de loep, zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden. Tussen haakjes staat vermeld over welk isolatiemateriaal het gaat.

StoTherm Classic (EPS): maximale scheur- en stootbestendigheid

Gevelisolatiesysteem StoTherm Classic is gemaakt uit geëxpandeerd polystyreen (EPS). Dit isolatiemateriaal is budgetvriendelijk, licht en heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Omdat dit gevelisolatiesysteem geen cement bevat, is het erg elastisch en daardoor uitstekend bestand tegen stoten. De afwerking bestaat uit een laag gevelpleister. Je kiest uit duizenden soorten en 800 kleuren. Een speciaal effect, de look van beton of een trendkleur? Gewoon doen!

StoTherm Vario (EPS): combisysteem voor speciale wensen

Liever de robuuste uitstraling van baksteen? StoTherm Vario is een gevelisolatiesysteem met EPS-isolatie. Qua afwerking kan je alle kanten uit: gevelpleister, steenstrippen, keramische tegels, natuursteen of glasmozaïek. Ook een combinatie van sierpleister en steenstrips is haalbaar: eigenzinnig en eigentijds.

StoTherm Wood (houtwol): ecologisch én economisch

Zoek je een milieubewust en ecologisch gevelisolatiesysteem voor houtbouw? Het gevelisolatiesysteem StoTherm Wood bestaat uit isolatieplaten van zachte recycleerbare houtvezels. Dit systeem met Natureplus®-keurmerk is prima geschikt voor passief- en lage-energiewoningen. Voor de afwerking kies je, jawel, uit duizenden soorten sierpleisters en 800 kleuren. Bekijk diverse afwerkingsmogelijkheden.

StoTherm Mineral (minerale wol): onbrandbaar en betrouwbaar

StoTherm Mineral is een isolatiesysteem met isolatieplaten of -lamellen uit minerale wol. Het voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van brandbescherming en is een erg betrouwbare keuze. Bijgevolg is het uiterst geschikt als gevelisolatie voor hoogbouw en publieke gebouwen waar brandveiligheid een vereiste is. Voor de afwerking kies je je favoriet uit duizenden soorten sierpleister.

StoTherm Resol (hardschuim): voor woningen met beperkte isolatieruimte

Hoe dikker de gevelisolatie, hoe beter? Niet altijd. De isolatiewaarde van het Resol-isolatiesysteem van Sto is hoger dan gemiddeld, waardoor je slechts 20 tot 200 mm dik moet isoleren. Je wanden kunnen dus dunner gemaakt worden, zodat je meer bewoonbare oppervlakte overhoudt in je nieuwbouwwoning. Bij een renovatie biedt het een oplossing om de rooilijn niet te moeten overschrijden. Je behoudt een slanke dagkant en hoeft meestal geen aanpassingen te doen aan de bestaande dakranden. Een smaakvolle afwerking in sierpleister maakt het plaatje af.

Plannen om je buitenmuren te isoleren? Vraag je gratis isolatiewijzer aan en krijg handige tips voor jouw isolatieproject. Voor de keuze van een isolatiesysteem op maat schakel je best een gevelexpert in. Die zal je uitgebreid adviseren en je project begeleiden van a tot z. Neem vrijblijvend contact op met een gevelexpert in je buurt.