Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur het inspiratiemagazine op
Stuur de isolatiewijzer op
Stuur de premiewijzer op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Isolatie­wijzer
Inspiratie­magazine

De impact van goede isolatie op je binnenklimaat

Energieprestatiecertificaten zoals EPC en EPB geven aan hoe energiezuinig een woning is. Maar hoe zit het met je wooncomfort? Hoe zit je in de winter in je woonkamer als de noordenwind op je niet geïsoleerde gevel blaast? Inderdaad, wooncomfort is minder makkelijk meetbaar. Maar het lijkt logisch dat het hoogste wooncomfort een combinatie is van vermindering van energieverbruik en een aangenaam binnenklimaat.

Verhoogd wooncomfort

Het effect van isolatie op het binnenklimaat in een woning is groot. In een goed geïsoleerde woning is het namelijk het hele jaar door aangenamer wonen. Zo kunnen de bewoners genieten van een constante temperatuur. In de winter voelen de wanden eveneens warmer aan, want de thermische inertie van de binnenmuur blijft beter behouden. Deze thermische massa heeft een bufferende werking en zorgt voor die constante temperatuur van het binnenklimaat. Dit verhoogt op zijn beurt het comfortgevoel en vermindert de energiekosten.

Tip: bereken hier hoeveel jij bespaart op je energiefactuur.

Buitenisolatie is het efficiëntst

Om een goed binnenklimaat en bijhorend optimaal wooncomfort te creëren, moet je met verschillende zaken rekening houden. Eerst en vooral is het belangrijk om voor de juiste isolatiesystemen uit kwaliteitsvol materiaal te kiezen. In vergelijking met andere isolatiesystemen, zoals binnenmuurisolatie of spouwisolatie, is buitenisolatie nog steeds het meest efficiënt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. De binnenmuur is altijd warm en alle koudebruggen worden uitgeschakeld. 

Tip: vraag snel je isolatiewijzer aan.

Extra wooncomfort, lagere energiefactuur, waardestijging en vermindering CO2-uitstoot

Met de StoTherm-isolatiesystemen heb je voor elke type woning het perfecte thermische buitengevelisolatiesysteem. Zo kan je genieten van een aangenaam binnenklimaat, een lagere energiefactuur, de waarde van jen woning stijgt en je vermindert je CO2-uitstoot. Daarbovenop kan je kiezen uit een brede waaier aan afwerkmogelijkheden: sierpleister, steenstrippen, tegels, natuursteen of zelfs glasmozaïek.

Neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt.