Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur de inspiratiebrochure op
Stuur de isolatiewijzer op
Stuur de premiewijzer op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Isolatie­wijzer
Inspiratie­brochure

Welk materiaal kies je best voor jouw buitenmuurisolatie?

Er bestaan verschillende materialen om je gevel te isoleren. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen paniek! Of je nu bouwt of renoveert, Sto heeft voor iedere woning het juiste gevelisolatiesysteem.

Isolatiematerialen verschillen van elkaar op vlak van dichtheid, thermische prestatie en brandweerstand. Vaak zijn het type afwerking van je gevel en de kostprijs van het isolatiemateriaal bepalend voor je keuze. Sto biedt verschillende gevelisolatiesystemen aan. Deze zijn opgebouwd uit meerdere lagen: een hoogwaardige isolatie, een wapeningslaag en een decoratieve afwerking. Ontdek welk systeem het meest geschikt is voor jouw woning:

1. EPS – StoTherm Classic: maximale scheur- en stootbestendigheid

StoTherm Classic is een gevelisolatiesysteem bestaand uit geëxpandeerd polystyreen (EPS). Dit isolatiemateriaal is prijsgunstig, erg licht en heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Het gevelisolatiesysteem dankt zijn extreme elasticiteit aan zijn cementvrije samenstelling, het syteem is tienmaal beter bestand tegen stoten. De afwerkingslaag bestaat uit een sierpleister. Je hebt keuze uit duizenden soorten sierpleister en 800 kleuren voor een traditionele, klassieke of moderne look. 

 

Opbouw StoTherm Classic:

1: verlijming, 2: isolatie, 3: wapeningsmortel,
4: wapeningsweefsel, 5: wapeningsmortel
en 6: gevelafwerking.

2. EPS – StoTherm Vario: het combisysteem voor speciale wensen

Liever een bakstenenlook? StoTherm Vario is een gevelisolatiesysteem met EPS-isolatie. Dankzij de verschillende afwerkingsmogelijkheden heb je een vrijwel onbeperkte keuze. Naast een gevelpleister kan je ook kiezen voor steenstrippen, keramische tegels, natuursteen of glasmozaïek. Of wat dacht je van een combinatie van een sierpleister met een steenstrip?

3. Houtwol – StoTherm Wood: de perfecte combinatie tussen ecologisch en economisch

Zoek je een milieubewust en ecologisch gevelisolatiesysteem voor houtbouw? Het gevelisolatiesysteem StoTherm Wood is gemaakt uit isolatieplaten van zachte houtvezels die recycleerbaar zijn. Het systeem heeft het Natureplus®-keurmerk en is uiterst geschikt voor passief- en lage-energiewoningen. Voor de afwerking heb je keuze uit duizenden soorten sierpleisters en 800 kleuren. 

4. Minerale wol – StoTherm Mineral: een niet brandbaar gevelisolatiesysteem

StoTherm Mineral is een isolatiesysteem met isolatieplaten of -lamellen uit minerale wol. Dit gevelisolatiesysteem voldoet aan de hoogste vereisten op het vlak van brandbescherming en is een erg betrouwbare keuze. Voor de afwerking heb je keuze uit duizenden soorten sierpleister: voor ieder wat wils!

5. Hardschuim – StoTherm Resol: voor woningen met beperkte beschikbare isolatieruimte

Hoe dikker de isolatie, hoe beter? Dit geldt niet altijd. De isolatiewaarde van het Resol-isolatiesysteem van Sto ligt hoger waardoor je minder dikte nodig hebt: slechts 20 tot 200 mm. Het resultaat? Je wanden kunnen tot 34% dunner gemaakt worden waardoor je nieuwbouwwoning  6% meer bewoonbare oppervlakte heeft. Bij een renovatie behoud je een slanke dagkant en je hoeft meestal geen aanpassingen te doen aan de bestaande dakranden. Je gevel wordt afgewerkt met een sierpleister.

Tip: Vraag snel je gratis isolatiewijzer aan.

 

De isolatie EPS wordt aangebracht.

StoTherm Vario met afwerking steenstrippen.

Combinatie sierpleister en natuursteen.