Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur de inspiratiebrochure op
Stuur de isolatiewijzer op
Stuur de premiewijzer op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Isolatie­wijzer
Inspiratie­brochure

De voordelen van buitengevelisolatie met steenstrippen

Met buitengevelisolatie sla je twee vliegen in één klap: je woning voldoet aan de isolatienormen én je gevel krijgt een nieuwe look. Hou je van het uitzicht van een gemetselde gevel? Dan zijn steenstrippen iets voor jou! Je onderscheidt ze niet van echte bakstenen en ze leveren heel wat voordelen op.

Steenstrippen combineren met isolatie is een handige en efficiënte manier om je gevel te renoveren en isoleren. De doordachte combinatie van een isolatieplaat voorzien van een wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrippen, verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat.

Optimaal geïsoleerd

StoTherm Vario met StoBrick is een gevelisolatiesysteem met EPS-isolatie dat afgewerkt wordt met steenstrippen. Met buitengevelisolatie maak je je woning niet alleen energie-efficiënter, je bespaart op je energiefactuur, je geniet het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat en je verhoogt de waarde van je huis.

Tip: bereken hier hoeveel jij bespaart op je energiefactuur.

Bespaar ruimte, tijd en kosten

De baksteenstrippen van Sto zijn zowel voor bestaande woningen als nieuwbouw geschikt. Dankzij de slanke vorm (11-25 mm) zijn steenstrippen een stuk dunner dan bakstenen, waardoor je meer ruimte bespaart. Je hebt dus een beperkte muuropbouw mét isolatie. Bovendien bespaar je ook op je bouwtijd en (renovatie)kosten. De steenstrippen worden verlijmd. Deze opbouw is veel eenvoudiger en goedkoper dan een volle bakstenen muur. De grootste troef? Je hoeft geen extra fundering te plaatsen, wat bij traditionele bakstenen wel het geval is. Baksteenstrippen hebben dus heel wat voordelen en zijn interessant voor je portemonnee.

Kies uit een ruim aanbod

Hou je van een rustieke stijl of toch liever strak en modern? Met StoBrick biedt Sto een uitgebreid gamma keramische baksteenstrippen aan. Je hebt keuze uit talloze kleuren, formaten en texturen. Je kan de strippen horizontaal, verticaal of in wildverband plaatsen voor een speciaal effect.

Vraag je premie aan

Wist je dat je een premie kan aanvragen voor het plaatsen van gevelisolatie? De premie bedraagt 15 euro/m². Vraag de premie aan via je netbeheerder. Ook gemeentes kennen soms isolatiepremies toe. Benieuwd of jij recht hebt op een premie? Vraag de premiewijzer van Sto aan.

Liever een andere look?

Wist je dat je steenstrippen ook kan combineren met sierpleister? Val je niet voor de look van bakstenen? Sto biedt naast steenstrippen ook talloze andere afwerkingsmogelijkheden aan. Van natuursteen tot sierpleister. Neem contact op met een Sto-vakman in je buurt.

Verticale en horizontale lijnenspel van de steenstrip
Combinatie steenstrip en sierpleister
Hoekstrippen voor een perfecte bekleding van de hoeken aan ramen, deuren en muren
Passiefbouw Brugge - slanke opbouw van de buitenmuren